ZARAFA

Els nens del llogarret es reuneixen sota el gran baobab, on l’ancià del poble els explica la història de l’amistat entre Maki, un nen de 10 anys, i Zarafa, una girafa òrfena que es convertirà en el regal del sobirà d’Egipte al Rei de França. En Hassan, príncep del desert, durà a terme la perillosa missió de portar Zarafa fins a França, però la intenció de Maki és portar la girafa a la seva llar, encara que hi hagi d’arriscar la vida. Durant el llarg viatge que els portarà de Sudan a París, passant per Alexandria, Marsella i els Alps nevats, s’enfrontaran a grans perills. Descobriran plegats que, si es mantenen units, se’n sortiran.

Zarafa és una pel·lícula colorista i atractiva, que ens narra una història senzilla, plena de l’amor i la passió de les llegendes africanes.

Anant a la contra de la tendència de cert cinema d’animació, i sota la direcció de Rémi Bezançon i Jean-Christophe Lie, Zarafa defuig l’exhibició indiscriminada de reclams visuals i opta per un dibuix en dues dimensions senzill, però elegant. Els plans es netegen d’elements innecessaris i es deixa respirar les imatges perquè l’espectador pugui apreciar-les, gairebé com si el film tractés d’ensenyar a mirar als més petits.

Nominada als premis Cèsar a la millor pel· lícula d’animació. 2012.
Versió doblada al català. 78 minuts.

zarafa

OCTUBRE
TERRASSA - Cinema Catalunya - 23
tornar