L’ÚLTIMA ILLA

L’última illa és una pel·lícula espanyola de l’any 2013. En signa la direcció Dácil Pérez de Guzmán i la producció Fausto Producciones, Rainbow Films, Video i Sakai Films, amb la participació de Televisió de Catalunya.

Narra les aventures d’Alícia, una nena barcelonina, que ha de passar les vacances d’estiu en una illa llunyana amb una tieta que no coneix. Inicialment no s’hi sent gens bé però, poc a poc, anirà descobrint una altra manera de veure el món.

En un lloc on no funciona la lògica convencional i on pot passar qualsevol cosa de manera natural, Alícia coneix una curandera que sembla una bruixa molt perillosa, els dos únics nens que viuen al poble i a Fermí, un boig que en ocasions sembla un infant i en d’altres un savi. Un amulet protector, una illa negra de lava, un bosc obscur, en el qual Alícia es perd, un dragó de boira baixa i un penya-segat on es decideix el destí de la nena,… són els elements bàsics d’aquesta aventura trepidant.

Amb un to poètic, paisatges d’una illa connectada a l’interior de la terra, salvatge i misteriosa, i el ritme reposat dels moments íntims dels personatges, es desplega aquest conte ple de fantasia i realisme màgic.

Pel·lícula doblada al català. 90 minuts.

l'última illa

OCTUBRE

TERRASSA - Cinema Catalunya 22