TRINCO TRINCO

La Mirna i en Xavi, Samfaina de Colors, des de 1988, omplen els teatres i els auditoris amb un estil propi basat en la senzillesa, la naturalitat i la sensibilitat musical. Trinco trinco és un espectacle adreçat als més petits, perquè gaudeixin de cançons tradicionals, transmeses de pares a fills, que han servit i serveixen per expressar sentiments (les de moixaines), per jugar (les endevinalles, ball rodó), o per iniciar moviments (mimades).

Amb aquesta audició, el nen s’acosta al llenguatge musical, per mitjà de la cançó tradicional catalana, que en definitiva és la nostra llengua musical materna, i treballa habilitats prou importants com l’audició i la interpretació de cançons.

L’espectacle comença amb un conte que presenta els instruments. Amb la cançó “La coqueta en sucre” es presenten els músics. Seguidament, es proposen com a endevinalles les cançons més conegudes pels infants: “Cargol treu banya”, “La lluna”, “sol solet”, “El gegant del pi”, “Ric, ric, ric”,… Arriba el moment de les dues cançons mimades: “Al carrer més alt” i “Peu polidó”. La cançó que dóna nom a l’audició, “Trinco trinco”, introdueix els jocs dansats “Roda Moliner” i “La Morsuliana”.

 

trincotrinco

FEBRER

TERRASSA - Centre Cultural - 18
RUBÍ - La Sala - 19
SABADELL - CC Can Rull - 20