RUDO

Rudo tracta sobre persones que han conviscut amb la rudesa, l’esforç físic i uns reptes personals duts fins a l’extrem més absurd. A l’espectacle, un home crea torres i figures amb caixes de fusta pesants. S’enfila sobre construccions fràgils per fer uns equilibris precaris que són fruit del desig i la il·lusió. La música de violí i violoncel, interpretada en directe, serveix de contrapès líric a l’esforç titànic del personatge, que gruny, sua i no decau en el seu deliri.

A Rudo, l’espectador es trobarà atrapat dins d’un espai íntim, en una grada que, com el mateix protagonista de l’espectacle, es manté en un equilibri difícil i sempre sembla a punt de caure. Aquesta proximitat amb la pista convida a compartir els perills i els anhels de la vida.

Manolo Alcántara i Xavier Erra, artista de circ un i escenògraf l’altre, van crear el 2010 l’espectacle Plecs, que va rebre el Premi FAD Sebastià Gasch d’arts parateatrals (2010), el Premi Cirkólica al Millor espectacle de l’any (2010) i el Premi al Millor espectacle del Festival Internacional Outono de Teatro d’A Coruña (2011). Ara tornen a sumar la seva creativitat en aquesta nova producció artística.

Premi al Millor espectacle de carrer a l’edició de 2014 d’Umore Azoka, la Fira d’artistes de carrer de Leiola.

rudo

ABRIL

TERRASSA - Centre Cultural - 8, 9