PINOTXO BRIC A BRAC

En l’intent de Zum-Zum Teatre de recuperar la tradició de la transmissió oral d’històries, contes i llegendes, arribem a Pinotxo, una de les històries més populars de la literatura italiana. El grup ens presenta una dramatúrgia que crea un món màgic, on les veus dels comediants, que representen diferents personatges, es barregen amb els sorolls de la fusteria, del circ dels titelles, de la nit al bosc, del ventre de la balena,… Un món de ficció que evoca els ambients del conte a través d’objectes simbòlics i de jocs de llum.

Sota la direcció de Luca Radaelli, la companyia rebusca en els clàssics de la literatura universal i troba, en el passat, l’arquitectura teatral que els ajuda a crear un Pinotxo modern i contemporani.

Dos comediants es mouen entremig d’estris, artefactes i capses apilades i quan agafen els objectes, aquests esdevenen màgicament vius, convertint-se en una casa, les orelles d’un ase, un monstre marí, el nas d’en Pinotxo que creix quan diu mentides… A través de la narració i de la manipulació dels trastos i objectes, van recreant les imatges que situen l’espectador en cadascun dels passatges de la història. Cada detall porta a crear una atmosfera màgica que els petits espectadors aniran completant a partir del seu propi imaginari.

 

pinotxo

 

MARÇ

TERRASSA - Centre Cultural - 18, 19
RUBÍ - La Sala - 20