ERNEST & CELESTINE

Pel·lícula d’animació franco-belga, dirigida per Stéphane Aubier, Vincent Pattar i Benjamin Renner, i amb guió del conegut novel·lista Daniel Pennac, està basada en una sèrie de llibres infantils del mateix nom, publicats per la prestigiosa autora Gabrielle Vincent.

Al món convencional dels óssos està mal vist fer-se amic d’un ratolí. Però l’Ernest, un enorme ós músic ambulant i una mica rondinaire, acull a casa seva la petita Celestine, una rateta òrfena que s’ha escapat del món subterrani dels rosegadors. Malgrat les seves diferències, l’Ernest i la Celestine aprenen a respectar-se i a conèixer-se, i entre ells sorgirà una gran amistat que desafiarà l’ordre establert.

Amb una delicada animació recreada en tons aquarel·la i pastís que ha requerit quatre anys de producció, Ernest & Celestine és una bella rondalla que ha conquistat a tots els públics, unint diversió i un missatge universal en contra de la intolerància i el fanatisme.

La pel·lícula va obtenir el Cèsar 2013 a la millor pel·lícula d’animació, va ser nominada dins de la mateixa categoria als Òscars 2014 i va ser distingida amb un esment especial en la quinzena de realitzadors del Festival de Cannes 2012.

Pel·lícula doblada al català. 80 minuts.

Ernest & Celestine

JUNY

TERRASSA - Cinema Catalunya - 10