EL SECRET DEL LLIBRE DE KELLS

El món de l’animació no s’acaba a Pixar i Dreamworks. El secret del llibre de Kells, dirigida per Tomm Moore i Nora Twomey, de l’any 2009, demostra que, des d’Europa, es poden fer grans pel·lícules d’animació amb una sensibilitat única i enlluernadora.

Brendan, un jove monjo de 12 anys, viu en una remota abadia fortificada de Kells, a la Irlanda del segle IX. Juntament amb la resta de germans, ajuda a construir una muralla per protegir l’abadia dels assalts dels víkings. Però una nova vida, plena d’aventures trepidants, comença quan coneix un famós mestre que arriba de terres estrangeres i que té cura d’un antic llibre màgic que està inacabat. Amb l’esperança de poder finalitzar l’obra, Brendan sortirà de l’abadia per primera vegada i s’internarà en el perillós bosc, habitat per tot tipus de criatures.

El film, que va obtenir molts premis, és un admirable treball artesanal de formes i colors, que li atorguen una personalitat pròpia. La música celta és present en aquest homenatge a la cultura irlandesa i acompanya i reforça el seu caràcter artístic.

El llibre de Kells és un manuscrit que es va produir en diversos monestirs d’Irlanda des del segle VI fins al XIX. La seva existència és real. És, sens dubte, un dels manuscrits cristians més antics i bells que han resistit el pas del temps.

Pel·lícula doblada al català. 75 minuts.

 

 

el secret de Kells

JUNY

TERRASSA -Cinema Catalunya - 19