EL BARÓ PELS ARBRES

La companyia Taaroa Teatre i el peculiar grup de música Bufa&Sons s’han aliat per portar als escenaris El baró pels arbres, l’adaptació teatral de l’obra més emblemàtica de l’escriptor italià Italo Calvino.

El baró rampant és un text del tot pertinent en el moment en què vivim, doncs és un exemple d’aquella màxima que diu que “les revolucions comencen per un mateix”. L’espectacle narra una història iniciàtica, la decisió d’un nen de viure dalt dels arbres, que esdevé una forma de viure i entendre les coses fins a les seves últimes conseqüències, una història de persistència i de respecte amb l’entorn. També és la història de l’exili voluntari d’un món que no agrada, per a poder contribuir des d’un altre lloc a què les coses puguin canviar. Amb la intenció de conservar aquest esperit, la dramaturga Núria Vizcarro ha escrit El baró pels arbres, revisant i adaptant aquesta magnífica història a un gest i un fet teatral actuals.

En Cosimo, amb només dotze anys, un dia s’enfila dalt d’un arbre amb la intenció de no baixar-ne mai més. Des dels arbres estant, en Cosimo viurà grans aventures amb els nens Robafruites, el temut bandoler Gian Dei Brughi, el tinent poeta Agrippa Papillon i s’enamorarà perdudament de Viola.

 

El baró pels arbres

DESEMBRE

TERRASSA - Auditori Municipal - 11, 12