L’AVI TONET

En Magí és un nen que arriba com cada dia a l’escola. Avui la tutora encomana als alumnes una tasca molt especial. Hauran d’escriure una redacció sobre algun ésser estimat, familiar, amic, conegut... amb qui tinguin una estreta relació i que s’estimin molt. En Magí tria escriure sobre el seu avi, l’avi Tonet que, malauradament, fa uns mesos que es va morir i en Magí encara el troba molt a faltar.

Aquest punt de partida i la narració d’en Magí com a fil conductor, ens serveix per descobrir un entranyable i divertit personatge: l’avi Tonet. Amb una gran dosi d’humor, tendresa i una mica de nostàlgia, a L’avi Tonet viurem els petits i grans moments que estan en el record d’un nét que s’estimava molt al seu avi: les seves primeres vivències amb l’avi quan ell encara era un bebè, com era el dia a dia de l’avi, les seves aficions i habilitats, els llocs on l’avi el portava, els dies inoblidables viscuts conjuntament i fins i tot aquells mals moments habituals de tensió familiar, on l’avi intervenia positivament.

La nova proposta de Jordi del Río combina l’humor i la tendresa, utilitzant diverses tècniques teatrals: el text, el gest, el clown, la manipulació d’objectes, el joc amb el públic i una banda sonora acurada, que trasllada l’espectador als diferents ambients que s’escenifiquen.

L’avi Tonet és un humil i petit homenatge per totes les àvies i avis del món, perquè perdurin en la memòria dels infants per sempre.

 

Avi Tonet

 

FEBRER

TERRASSA - Centre Cultural - 17

RUBÍ - La Sala - 18