A TAULA!

A taula! és un espectacle de titelles i enginyeria domèstica, conduït per Xesco Quadras, de la Cia. Els peus de porc. Titellaire i inventor, ha centrat l’esforç en una obra de sala per a un únic manipulador, per a explicar una història senzilla, la d’un ogre que, tot i ser dolent, no ho acaba de ser del tot...

L’Ogre es apunt de menjar-se una sopa de verdures quan, a la porta, apareix un nen en busca d’aixopluc... L’alegria de l’Ogre es infinita! Però el nen té fred, gana, set... i l’Ogre no es pot menjar un nen fred i famolenc.

La tècnica utilitzada per Xesco Quadras és la del manipulador a la vista amb titelles sobre taula. L’escenografia sencera pren vida d’una forma meravellosa. L’efecte és impactant i s’aconsegueix trencar la línia de la manipulació sobre taula, en dotar-la d’una intensa profunditat. S’hi suma la projecció d’imatges d’animació, que donen un tercer nivell de capes superposades a l’espectacle. El personatge principal queda, d’aquesta manera, molt enriquit, pel tractament dramàtic i la complexitat de la tècnica.

L’espectacle sorprèn pels enginyosos trucs d’animació i els canvis escènics desplegats. Xesco Quadras obre noves portes al teatre de titelles, en explorar un ús valent i imaginatiu de l’animació mecànica de l’escenografia.

 

A taula!

DESEMBRE

TERRASSA - Centre Cultural - 9, 10
RUBÍ - La Sala - 11