AIXÒ ÉS RITME!

Thomas Grube i Enrique Sánchez Lansch dirigeixen aquest film realitzat l’any 2007, a Alemanya, i ens expliquen una història captivadora.

Simon Rattle dirigeix La consagració de la primavera d’Stravinsky, amb la Filharmònica de Berlín. L’orquestra és a la fossa i, sobre l’escenari, veiem a més de 250 escolars alemanys de totes les edats i races, que es mouen al ritme de la música d’Stravinsky, seguint les consignes, en el marc escenogràfic, de Royston Maldoom. Hores, dies i mesos de treball desembocaran en un experiment artístic i pedagògic únic al món. Els joves, orgullosos desconeixedors de música clàssica i de ballet contemporani, parlen del que senten i del que no senten, es disciplinen amb la paciència del coreògraf i comencen a ballar. Fan un llarg camí fins que aprenen a apreciar el valor de la representació col· lectiva i s’aboquen a la música i a utilitzar el cos per expressar-la.

El film és un testimoni sensible del poder de la dansa i del talent latent de la gent jove, una bella declaració d’amor als adolescents que ballen i als seus mentors, una pel·lícula sobre la fascinació de la música, una experiència cinematogràfica plena de passió, respecte i vida.

Pel·lícula doblada al català. 100 minuts.

això és ritme

això és ritme

OCTUBRE

TERRASSA - Cinema Catalunya - 24